Filme Dair: The Hunter (Avcı)



Türü: Dram, gerilim
Yapımı: 2011 - Avustralya

Uyarı: Yazı, filme dair mecburi spoiler/sürprizbozan içerebilir!!!

Avcı; Julia Leigh'in 1999 tarihli aynı adlı romanından uyarlanmış. Bir biyoteknoloji şirketi olan Red Leaf'in, son Tazmanya kaplanını avlamak için Avrupa'dan Tazmanya'ya gönderdiği Martin David'in öyküsünü ele alır. Soyu tükenen bir Tazmanya kaplanının avlanması istenir ve bu görevi kısa sürede yerine getirmesi için David'e baskı yapılır. Çünkü şirket, bu kaplanın DNA'sının peşindedir. Çünkü bu kaplanın, kurbanını felç eden eşsiz bir zehri varmış. 


Genel olarak donuk, ağır tempoda ilerleyen bir film. Normalde böyle filmleri severim ama bu filmde, ne bir hareket ne dikkat çekici bir replik vardı. Oyunculuk olsa da senaryo zayıf, kopukluklar var. Araştırma için bölgeye gönderilen bilim insanı David, araştırmaya odaklanmıyor. Evdeki çocuklardan biri, bir zamanlar babasının da peşinde olduğu kaplan için David'e yardım ediyor. Kitap uyarlaması olduğu için belki kitabında çok daha heyecanlı anlatılmıştır bu konu, ama film izleyiciyi kendine çekemiyor bir türlü. Filmin sevilen yanı, doğal güzellikleri iyi yansıtması.. Avcımızın görev için gittiği yerde, evin çocuklarıyla kurduğu sevgi bağı güzeldi. Babalarının yolunu umutla bekleyen çocukların dramı ön plandaydı. Peki bu avcımız hiç mi bir şey avlamadı? Kaplanı avlamak için kurduğu tuzaklar ve birkaç avlanma sahnesi olsa da yetersizdi. Etkileyici olan kısmı, avcının kaplanla karşılaştığında vicdanının ona önce 'dur' demesi, sonra kaplanın başkalarının kötü emellerine alet olacağı endişesinden korkarak öldürüp yok etmesi. Son sahnesi güzel; fakat tatminkâr değildi. Sevgi her şeye değer doğrusu. 

Umarım bu film için hiçbir canlıya zarar verilmemiştir; çünkü filmdeki görüntüler şüpheye düşürüyor ve sonunda buna dair bir uyarı yazmamışlar. Anlatılmak istenen aslında doğaya zarar veren, canlıları çıkarları için katleden insan türünden daha tehlikeli bir mahlûk olmadığı. Çıtası çok yüksek olmasa da izlenmeye değer..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder