Kitap: Ev Sahibi


Bilimkurgu severler buraya..

Diyarbakırlı yazarımızın kalemini, kitabını okuyanlar takdir edecektir. Yazarımız daha ilk kitabında okuyucuyu sıkmadan önemli noktalara odaklanarak keyifli bir çalışma ortaya koymuş.
 
Kitabın içeriğinde üç hikâye yer almaktadır: Dünya Çiftliği, Sobek ve Ev Sahibi. Her üç hikâye de sade ve sürükleyici bir dille anlatılmış. Okurken zihninizde bir macera-bilimkurgu filmi gibi etki bıraktığını göreceksiniz. Dünya Çiftliği'nde; köle olmamak adına savaş verdikleri dünyada ne yazık ki bencil insanların daha çok yaşaması için birer metal kapsülde uyutulan bir avuç zavallı insanın hikâyesi anlatılıyor. İnsanoğlu dünyayı yaşanmaz hâle getirince aynısını diğer gezegenlere de yapmak için koloniler kurarak yerleşir. Herkes mi, hayır sadece zengin ve ayrıcalıklı kesim. Buradaki anlatım, bilim ve teknolojinin insanlığa zararlarını düşündürdü. İnsan eliyle insanlığa verilen zararlar.. yapay zekâlar, robotlar ne derece güvenli? Sobek adlı hikâyede, Mısır'ın gizemli çöllerinde dolaşırken arkeolog Carter ve ekibinin kazılardan çıkan parçaları birleştirip olayların gizemini çözmeye çalışırken yeraltından gelen misafirler tarafından kaçırılması anlatılmış. Burada Mısır'ın timsah başlı tanrısı Sobek'in kazıda bulunan büstünü ve insanların egosu için katlettiği yerli halklara tanık oluyoruz. Son olarak Ev Sahibi adlı hikâyede, varlıklı bir adamın zengin ve işveren olması sebebiyle herkesin ona sevgi ve saygıda kusur etmeyeceğini zannetmesi, kibrini etrafındaki insanlara dokundurması sonucu histerik hareketleri anlatılmış. 

Yazarın kalemini beğendim. Hikâyelerin sonu başarılı şekilde bitirilmiş. Kısa ama etkileyiciydi. Kitap Şuuru ailesine teşekkürler..

Kitabın Künyesi:

Kitabın Adı: Ev Sahibi
Yazarı: Şeyhmus Görmez
Türü: Öykü, edebiyat
Sayfa: 86
Yayınevi: Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

''Kitap Şuuru, İnsanlık Şuurudur.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder